Bestyrelsen

Bestyrelsen i LIAB ApS består af:

  • Mikael Dich - direktør og medejer
  • Lars Peter  - medejer og bestyrelsesformand 
  • Klavs Torp - medejer og bestyrelsesmedlem

Bestyrelsens rolle i LIAB er ikke at være problemknuser og kontrolinstans, men derimod at agere som sparringspartner. Et samarbejde som ikke kun manifesterer sig på bestyrelsesmøderne, men også i det daglige arbejde, hvor kontakten holdes via e-mail og telefon. 

 

Mikael Dich - direktør

Mikael er direktør og hovedaktionær i LIAB ApS og er en mand med mange facetter og interesser. Han er den, som styrer slagets gang og er virksomhedens ansigt ud ad til. 

Mikael har et øje for det skæve og anderledes og har ingen intentioner om, at virksomheden LIAB skal ligne alle de andre ingeniørvirksomheder. Måske derfor ses kunderne ofte i virksomhedens lokaler, hvor der altid er kaffe på kanden og tid til en sludder. "LIAB er et rart sted at være" udtaler en af kunderne, hvilket afspejler den ånd virksomheden drives i. Det tætte samarbejde med kunden er Mikaels kæphest, for det er på den måde LIAB kan levere et færdigt produkt, der lever op til kundens forventninger. Som i mange andre af livets aspekter ændrer også IT-løsninger sig i løbet af udviklingsprocessen. Nye muligheder bliver til og andre perspektiver på løsningen gør udviklingsarbejdet dynamisk og innovativt. 

Plads til store armbevægelse præger Mikaels liv og når han ikke svinger pisken over medarbejderne i LIAB,  er det familien og hestene, som har hans opmærksomhed. Dette sker fra hans landejendom i "udkantsdanmark". Ringer du til Mikael og er han hjemme på "gården", kan du godt være ude for at forbindelsen er lidt dårlig - lige indtil Mikael bevæger sig udenfor og klatrer op i et træ for at få bedre mobildækning. Så bliv ikke bekymret, hvis han siger "lige et øjeblik - jeg skal lige finde bedre dækning" - han kommer altid ned igen. Siger han tilgengæld: "Jeg er nødt til at løbe - hestene er løbet ud", så er det enten, forbi han ikke gider tale i telefon mere, eller fordi hestene rent faktisk er løbet ud. 

Mikael står bag bloggen Dichtafonen, som findes på LIAB's hjemmeside. Her blogger han om alt fra nørdede elektroniske dimser til street art udstilling i Brandts Klædefabrik. Tjek bloggen ud her.

 

Lars Peter Nitschke- bestyrelsesformand

Lars Peter indtrådte i LIABs bestyrelse som bestyrelsesformand d. 1. februar 2008. Han slår til daglig sine folder som skoleleder på Klostermarksskolen i Aalborg - en skole som vægter faglighed, personlig udvikling og fællesskab. Værdiord som også beskriver virksomhedskulturen i LIAB ganske godt.

Lars Peter har altid været fascineret af små virksomheder, der opstår på baggrund af en ide og en passion. Interessen for LIAB kom gennem Lars Peters mange årige bekendtskab med Mikael, som tilbage til dengang var en af forældrene på den skole, hvor Lars Peter var leder. Deres veje krydsedes i flere anledninger og en dag opstod muligheden for at investere i LIAB og Lars Peter slog til. 

Lars Peter er bestyrelsens humanist, hvilket skal forståes på den måde, at han - modsat Mikael og Klavs - ikke har en teknisk baggrund. Til gengæld har han stor erfaring med ledelse og det at arbejde med mennesker. Disse kompetencer giver ham en anden indgangsvinkel til idegenerering og produktudvikling. Lars Peter har brugeren i centrum og hans intuitive indgangsvinkel giver ofte et nyt perspektiv på samtalerne i bestyrelsen.

Selvom Lars Peter ikke er ingeniør, finder han arbejdet i LIAB spændende. Dette er  især fordi det er anderledes end den hverdag, som han bevæger sig i til daglig og fordi "Det der er sjovt, at vi altid arbejder med noget, som er sådan helt ude ved frontlinien af hvad der sker".  I skolevæsenet er alt timet og tilrettelagt og når skoleåret går i gang, ved alle, hvad de skal det næste år frem. Arbejdet i en innovativ privat virksomhed som LIAB, er noget helt andet. Når Lars Peter bliver adspurgt, hvad han kan tage med sig fra sin post som bestyrelsesformand, er det disse parametre, der ligges vægt på. Han udtaler at: "En af de ting jeg har lært er, at udvikling af IT bare koster enormt mange penge, fordi det tager så lang tid. Det ser så let ud, men det er jo rigtig mange arbejdstimer bag." Han beskriver herefter, hvordan den kreative proces nogle gange fører os ud af en tangent og at vi skal langt ud, før vi erfarer, at løsningen kræver noget andet og vi må i stedet bevæge os i en anden retning. Denne proces gør, at man som leder skal give sine medarbejdere plads og rum til at være kreative og innovative, da produkudvikling sjældent ligger lige til højrebenet. Når der skal udvikles IT-systemer mv. ligger der mange ideer og arbejdstimer bag - det er nemlig denne proces, som afgør om produktet bliver en succes. En proces, hvor brugeren skal tages in mente og netop her kan Lars Peter bidrage med sine kompetencer.

Et andet punkt hvorpå Lars Peter har kunnet bidrage med sin viden, er på ledelsesniveau. Grundet sine mange år som leder, har han kunnet bistå og sparre med Mikael, når det drejede sig om personaleledelse. På trods af deres ledelsesstile og miljøer er forskellige er det et partnerskab som har bidraget til begges udvikling som ledere. 

Taler vi 10 år ud i fremtiden ønsker Lars Peter at se et LIAB, som stadig er innovativt og har forskellige samarbejdspartnere. Allerhelst ser han, at LIAB har en fast gruppe af samarbejdspartnere i form af større virksomheder. Han understreger dog, at der er tale om et samarbejde og ikke et evt. opkøb af LIAB. Ideelt set vil LIAB blive ved med at udvikle sig og vokse - målet lyder på 12 medarbejdere. 

 

Klavs Torp - bestyrelsesmedlem

Klavs er bestyrelsens nye mand som indtrådte som bestyrelsesmedlem d. 1. juni 2012. 

Klavs er direktør og ejer af Polaris Electronics A/S i Gug, som  leverer kommunikation- og navigationsudstyr til den maritime branche. LIAB har designet og udviklet Sirus-3 Navtex for Polaris og det er gennem dette samarbejde, at Klavs har stiftet bekendtskab med LIAB.