En anderledes ingeniørvirksomhed

Når man ankommer til LIAB, som har til huse i Business Park Nord i Støvring syd for Aalborg, bliver man mødt af Fuglemanden - et mekanisk fugleskræmsel. Det blev i sin tid udviklet til et haveprogram på DR2 - mest for sjov, men nu er det blevet virksomhedens maskot.

LIAB er en ingeniørvirksomhed, hvor der er højt til loftet og plads til store armbevægelser. Virksomheden ledes af direktør Mikael Dich - en mand med mange jern i ilden. Mikael er tidligere lektor på Institut for Elektromagnetiske Systemer på Danmarks Tekniske Universitet i København. Han bor nu - ifølge ham selv - i udkantsdanmark på en landejendom med plads til hans store passion: Heste.

Fuglemanden og hesten er et godt symbol på ånden i LIAB, som er en virksomhed, der ikke er bange for at skille sig ud fra mængden, og hvor der ikke findes begrænsninger, men muligheder.

Med denne hjemmeside bekræfter LIAB endnu en gang, at firmaet skiller sig ud fra mængden. Inspirationen har været street art og kunsteren Banksy, der er Mikaels favorit blandt street artists. - Objekter, som ikke normalt kædes sammen med ingeniørverdenen. Og så alligevel er der en parallel: En god street artist er tvunget til at planlægge sine værker ned til mindste detalje, bryde designet op i mindre stykker og derefter få det hele til at gå op i en højere enhed. Dette er præcis sådan, softwareingeniøren i LIAB opererer.

Samarbejdspartnere

LIABs portfolio rummer flere forskelligartede projekter og samarbejdspartnere, men fælles for alle er, at kunden er i tæt kontakt med den pågældende ingeniør, som er i spidsen for deres løsning. Virksomhedens flade hieraki gør, at kunden altid har mulighed for kompetent rådgivning og sparring i forhold til præcis deres løsning.

Typisk foregår samarbejdet på den måde, at kunden kontakter LIAB med en konkret problemstilling, hvorefter LIAB går i gang med at finde ud af, hvordan en løsning kan se ud. I nogle tilfælde møder kunden op med en kravsspecificering, som LIAB derefter følger, men dette hører sig til sjældenhederne. Grunden til dette er, at det for kunden kan være svært at se, hvilken løsning der er optimal. Det er her LIABs kompetente medarbejdere kommer i spil.