Hvad kan LIAB tilbyde

LIAB ApS påtager sig gerne det totale ansvar for elektronik- og softwareprojekter.

Vi leverer alt fra kredsløbsdesign, printudlæg, tilpasning af Linux-systemer til udvikling af kundespecifikke applikationer. Sammen med en række samarbejdspartnere tilbyder vi også at hjælpe kunden med at få foretaget godkendelse af eksempelvis EMC, produktmodning og egentlig produktion.

I det omfang kunden selv ønsker at styre projektet og udvikle en større eller mindre del, er vores rolle at bidrage med viden og erfaring om elektronik, Linux og software.

Mange mindre virksomheder køber vores færdige Linux-computere (nanoLIAB, LIABDIN, LIABSG, LIABDACS m.v.) og udvikler derefter selv software til dem. I disse tilfælde fungerer vi som konsulenter. Ringer du til LIAB, vil du som regel tale med den person, der rent faktisk har udviklet den relevante computer. 

LIAB beskæftiger sig ikke kun med rene Linux-baserede løsninger, men også Android-platformen benyttes i vid udstrækning i virksomhedens løsninger. Dette gælder især for produkter, der kræver et display som eksempelvis en TFT-skærm.

LIAB har valgt at gå denne vej, så tilpasningen af produkternes grænseflade set i forhold til brugerens oplevelse bliver optimal. Dette er en udviklingsproces, som er for tung til, at softwareingeniøren selv skal sidde med det, og derfor er LIAB gået over til Android-platformen, som bygger på Linux-kernen.

Dette bidrager til, at LIABs produkter holder et fornuftigt prisniveau, da der kan spares på de dyre mandetimer. 

Læs mere om LIABs brug af Android i denne artikel fra Ingeniøren.

Vores produktsortiment kan deles i tre ligeværdige dele, der tilsammen danner den kerne, hvorom kundens applikation udvikles:

Hardware og software
Afhængig af kundens ønsker benytter vi enten en standardplatform fra LIABs produktportefølje, hvortil der udvikles et kundespecifik udvidelseskort. Alternativt designes en komplet kundespecifik platform. 

Når hardwaren er designet, udvikler enten kunden eller LIAB de nødvendige applikationer. Kunden får som regel indsigt i både hardware (diagrammer, printudlæg) og software (kildetekst til Linuxsystemet og de udviklede applikationer).

Undervisning og kurser
Vi tilbyder generelle og skræddersyede kurser i embedded Linux, der gør kunden i stand til selv at kunne udvikle videre på sine applikationer. Du kan læse mere om vores undervisning og kurser her.

Konsulent og support
Vi tilbyder altid konsulent- og supportassistance vedrørende Linux i embedded-systemer, ligesom vi naturligvis yder assistance for applikationer udviklet til vores platforme.

Added Value til eksisterende løsninger
En LIAB-løsning behøver ikke altid blive udviklet helt fra scratch!

Ofte har LIAB været med til at gøre et eksisterende produkt hos en kunde mere attraktivt, idet produktet og en Linux-baseret computer fra LIAB bliver udstyret med web-server og hjemmeside. Samtidig kan man eksempelvis tilslutte et GSM/GPRS-modem (internet over mobiltelefonnettet) til vores computere og derved gøre fjernstyringen og overvågningen trådløs.

Operativsystemet Linux er kendt for sin stabilitet og den store mængde dokumentation og applikationseksempler, der er tilgængelige på nettet. Vi ser dette som en fordel for de kunder, der selv ønsker at skrive applikationer til en LIAB-baseret løsning. En introduktion til vores udviklingsmiljø, eventuelt kombineret med et kursus hos LIAB, er ofte alt tilstrækkeligt til, at kunden selv kan komme igang med softwareudviklingen.